Giribaldi Barbaresco 2005

271 SEK/flaska

Taste notes

Ljust röd med tegelnyanser. Medelstor doft av mogna körsbär, sviskon, animaliska toner, rosor, syrén och enbär. Vinet är medelfylligt och elegant med integrerade tanniner och syra. Mjukt, följsamt och smakrikt med en elegant och lång eftersmak.

Servera till eleganta kötträtter eller till smakrika kycklingrätter.

Utmärkelser:
Vinet fick 90 poäng av 100 i ”Wine Spectator”.

Rankorna växer i skiftande jordar av märgel, kalk och lera i sydvästsluttningar 350 meter över havet. Druvorna odlas enligt ekologiska principer (ej certifikat) och skördades 18:e till 19:e oktober.

Tillverkningsprocessen är traditionell med skalmaceration för maximal färgextrahering. Vinet lagras på ståltank i fem månader följt av över ett år på ekfat.

Perfekt att dricka nu men kommer utvecklas vidare efter några år i flaskan.

Information

Region: Piemonte
Distrikt: Barbaresco
Druva: Nebbiolo
Alkohol: 14 %
Flaska: 75 cl
Ett medelfylligt rött vin från Piemonte vars druvor odlas enligt ekologiska principer. Elegant och komplext med aromer och smaker av vilda rosor, blöta höstlöv, skogsbär och härligt silkeslena tanniner. Fick 90 poäng (100) av Robert Parker, ”Wine Spectator”. Passar utmärkt till eleganta kötträtter eller smakrika kycklingrätter. Utmärkelser: Vinet fick 90 poäng av 100 i ”Wine Spectator”.

Producent

Giribaldi har odlat druvor och producerat vin i Langhe, norra Italien, i tre generationer och idag drivs företaget av Mario Giribaldi. Man har en stor portfölj med över 20 röda och vita viner, men fokus ligger på röda, speciellt viner på Nebbiolo, den blå druva som gjort regionerna Barolo och Bar...
Giribaldi Barbaresco 2005

Blogg

Glad Påsk
/Kajsa Persson ;)
Thu, 17 Apr 2014 08:56:04 +0000
Spännande planer i nya fräscha lokaler!
Nu är allt klart och vi har flyttat in i våra nyrenoverade lok...
Wed, 16 Apr 2014 09:37:40 +0000
Prenumerera RSS för
Fakturera mig
Kortbetalning och Direktbetalning

Nyhetsbrev