Fiorfiore Bianco 2009

156 SEK/flaska
936 SEK/6-låda (156 SEK/flaska)

Taste notes

Ljusgul skimrande färg. Uttalad aromatisk och komplex doft av persika, övermogna gula bär, gul mogen frukt som ananas, smörblomma, vanilj, citron, banan, kryddor, mogna röda äpplen och honungsmelon. Vinet är medelfylligt med en oljig munkänsla, oerhört mjukt och runt med alla dessa aromer som återkommer i smaken och balanseras av en frisk syra, nätta fattanniner och avslutas med en liten angenäm beska.

Perfekt till vegetariska rätter och till ljusa kötträtter med krämiga eller smöriga tillbehör.

Druvorna plockas för hand, jäser under temperaturkontroll och flyttas sedan över till slovenska ektunnor för att mogna i 12 månader. Druvorna odlas enligt ekologiska principer (ej certifikat).

Vinner inte på lagring.

Information

Region: Umbrien
Druva: Grechetto di Todi, Trebbiano Spoletino
Alkohol: 13,5 %
Flaska: 75 cl
Medelfylligt torrt vitt vin från Umbrien vars druvor odlas enligt ekologiska principer. Komplex och fruktig av exotisk gul frukt, övermogna bär, gul mogen frukt, vanilj, kryddor och smörblomma. Oljig munkänsla, mjukt, med en fin beska i avslutet. Perfekt till vegetariska rätter och ljusa kötträtter med krämiga eller smöriga tillbehör.

Producent

Roccafiores viner är resultatet av perfekt balans mellan mark, mikroklimat och vinrankor tillsammans med tolkningen av landet och återupptäckten av de traditionella metoder som genomsyrar området. Vingården ligger i Umbrien, en av de allra minsta regionerna i centrala Italien. Vinrankorna växe...
Fiorfiore Bianco 2009

Blogg

Proteinpannkaka med vanilj och kanel
Det här receptet är väldigt lätt och barnsligt gott! Proteinpa...
Mon, 21 Jul 2014 05:00:21 +0000
Favoriter från Marlborough
Spy Valley Wines besökte jag hela tre gånger under min vecka s...
Sat, 19 Jul 2014 07:24:59 +0000
Prenumerera RSS för
Fakturera mig
Kortbetalning och Direktbetalning

Nyhetsbrev