Domaine du Chardonnay 1er Cru Montée de Tonnerre 2009

194 SEK/flaska
1 164 SEK/6-låda (194 SEK/flaska)

Taste notes

Ljust gul i färgen med ett vackert skimmer. Stor, fruktig doft där päron, gult äpple, citrus och citronkola går i täten tillsammans med mineral. Vinet är torrt och har en frisk syra, nätta fattanniner och aromer av äpple, grapefrukt, citrus, fudge och banan. Oljigt, runt och något värmande. Ett lite kryddigt vin med tyngd och med ett härligt avslut där lakritsrot sitter i hur länge som helst. Komplext och elegant.

Njut vinet tillsammans med gratinerad hummer med vitlök, örter och parmesan eller till handskalade räkor med citronaioli.

Ett vin som producerats av de allra finaste Chardonnaydruvorna, som plockats för hand, från Premier Cru läget Montée de Tonnerre. 80 % av musten jäser i tank medan 20 % jäser på nya franska ekfat, genomgår sedan malolaktisk jäsning och efter det lagras 80 % av vinet på tankar medan 20 % lagras på franska fat. Produktionen sker enligt ekologiska principer (ej certifikat).

Ett vinet att njuta nu eller att lägga undan i 8-10 år.

Information

Region: Bourgogne
Distrikt: Chablis
Druva: Chardonnay
Alkohol: 13 %
Flaska: 75 cl
Medelfylligt torrt vitt vin från Chablis vars druvor odlas enligt ekologiska principer. Komplext och elegant. Frisk syra, nätta fattanniner och fruktig av citrus, gula äpplen, fudge, citronkola och banan. Oljigt, runt och värmande. Servera till gratinerad hummer med vitlök, örter och parmesan eller räkfrossa med citronaioli.

Producent

En av de mest välrenommerade vingårdarna i Chablis! Etienne Boileau, William Nahan och Christian Simon driver denna vingård på 36 hektar i hjärtat av Chablis, som skapades 1987 då de tre vännerna gick samman och skapade Domaine du Chardonnay. Vingårdens 36 hektar är uppdelade på 9 hektar Petit C...
Domaine du Chardonnay 1er Cru Montée de Tonnerre 2009

Blogg

Lata dagar i solen
Semestertider. Sol, bad och långa kvällar. Utomhusaktiviteter ...
Mon, 28 Jul 2014 05:00:02 +0000
Halloumiburgare med bacon och fänkål
Om du är som jag äter du inte gärna traditionell hamburgare me...
Fri, 25 Jul 2014 06:12:18 +0000
Prenumerera RSS för
Fakturera mig
Kortbetalning och Direktbetalning

Nyhetsbrev